{ "title": "Bebeklerde Çene Kayması", "image": "https://www.kayma.gen.tr/images/bebeklerde-cene-kaymasi.jpg", "date": "20.01.2024 06:40:10", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Bebeklerde çene kayması, çenenin kafatasına bağlandığı iki eklemden biri veya ikisi normal pozisyonundan hareket ederse çene kayması oluşur. Genellikle çok şiddetli ağrılı olmaktadır. Bebeklerde çene kaymasının görüntüsü genellikle çok belirgin olmaz. Bazen çene kayması görüntü olarak rahatsızlık vermez bu yüzden emin olunmayabilir.

Bebeklerde çene kayması belirtileri nelerdir?
Bebeklerde çene kayması neden olur?
Bebeklerde çene kayması tedavisi nasıl yapılır?
Yapılması gerekenler ise; altı hafta boyunca ağızlarını geniş açmamaları gerekir. Muz, bebek maması, yumurta, yoğurt, puding gibi yumuşak besinler çene eklemini zorlamaktan korur. Esneme esnasında çene altına yumruk konularak ağzın fazla açılmasına engel olunmalıdır. Buz uygulanmalıdır. Bu sayede şişme engellenmiş olur ve ağrının hafiflemesi sağlanır ve tedavi süreci hızlanır. Şişlik inene kadar buz kompresi yapılabilir. Cerrahi müdahale, kısa zaman diliminde birden fazla çene kayması yaşayan kimselerde cerrahi müdahale kaçınılmazdır. Bu ameliyatlar çeşitlilik göstermekle birlikte genelde çene ekleminde bulunan bağ dokular kısaltılarak çene sağlamlaştırılır.
" } ] }