{ "title": "Göz Kayması", "image": "https://www.kayma.gen.tr/images/goz-kaymasi.jpg", "date": "20.01.2024 15:15:15", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Göz kayması, gözlerin düz olarak bakma pozisyonunu kaybederek farklı yönlere doğru kayıp bakma durumuna verilen addır. Gözün bir tanesi içe doğru normal şekilde bakar iken diğer içe, dışa sağa sola ya da alt köşelere bozuk bir şekilde bakabilir. Bu göz kayması dışarıdan bakıldığı zaman fark edilebilen bir durumdur. Normal bir insan gözünün çalışmasında altı farklı görevleri bulunan kaslar vardır. Bunun yanı sıra sinirlere bağlı olarak bu kaslar çalışır. Bu kasların fazla çalışması ya da az çalışmasından dolayı ortaya bir denge bozukluğu durumu çıkmaya başlar ise göz kayması adı verilen bu durum ortaya çıkmaya başlar. Göz kaslarının çalışmasında kasların ve sinirler aldıkları uyarıları vücudun merkezi olan beyne yollarlar ve daha sonra da görme işlemi gerçekleşir. Eğer göz damarları ve sinirleri bu uyarıları alamaz ya da alırken herhangi bir sorunla karşı karşıya kalırlarsa, bu göz kayması durumu kendini göstermeye başlayabilir. İşte bu tür durumlar gözün kaymasına yani paralel yapısının kaybolmasına neden olacak durumların en başında olan durumlardır.

Göz kayması hemen hemen her yaştan her tipten kişide görünebilecek bir durumdur. Bazen birdenbire ortaya çıkıp belli bir süre boyunca bu göz kayması durumu devam ederken bazen de belli bir yaştan sonra ya da doğuştan kendini göstermeye başlar. Göz kayması rahatsızlığı kendini göstermeye başlayınca kişi belirtileri fark eder etmez vakit kaybetmeden bir doktor müdahalesi altında uygun tedaviyi olmaya başlamalıdır. Eğer uygun olan tedavi şeklini olmaya başlamazsa, göz kayması durumu ilerleyip hem kalıcı olarak kalan bir durum olabilir hem de kişide göz görmesi durumunda kayıplar yaşanabilir.

Göz kayması rahatsızlığının belirtileri nelerdir?
Göz kayması durumu ortaya çıkmaya başladığı zaman yukarıda saymış olduğumuz belirtilerin hepsi ya da bir kısmı kendini göstermeye başladığı zaman kişi vakit kaybetmeden bir doktor müdahalesi altında uygun olan testler yapıldıktan sonra hastalığın teşhisi konularak bu duruma göre uygun olan tedavi yöntemi yapılmaya başlanır. Göz kayması rahatsızlığı kendini göstermeye başladığı zaman zaten genel olarak gözün düz yapısının kayıp diğer taraflara bakılmaya başlaması ortaya çıkan belirti durumudur.

Göz kayması durumunun ortaya çıkması neden olur?
Görüldüğü üzere göz kayması durumunun ortaya çıkmaya başlamasında bu tür nedenler ve etkenler bu rahatsızlığı ortaya çıkarabilir. Doktorun uygun testlerden sonra koyduğu teşhis sonucunda uygun olan tedavi ilaç tedavisi, ameliyat ya da başka tedavi yöntemleri kullanarak tedavi olmalıdır.
" } ] }